Din hund får sin egen kælerobot

(Foto: Roobo Domgy)

Automatiske boldkastere, hundeskype og robotter er nogle af de tech-podukter, der de seneste år har indtaget markedet for luksusprodukter til kæledyr

I mange år har legetøjsproducenter arbejdet på at udvikle den helt rigtige robot, der kan underholde mennesker som substitut for et kæledyr. Furby, robothunde, kælesælen Paro og senest Star Wars-robotten BB-8, som kan styres med din smartphone og har kunstig intelligens indbygget.

Robotkæledyrene har dog indtil videre mest fungeret som et legetøj. Hunde og katte er stadig i kamp om at blive menneskets bedste ven. Men i takt med, at børnefamilierne får mere og mere travlt, kan det være svært at nå at lege med hunden lige så meget, som man havde tænkt, da man anskaffede sig den pelsede kammerat.

Det har et kinesisk firma nu fundet en løsning på. Firmaet Roobo har nemlig udviklet robotten Dogmy. Dogmy er en robot med kunstig intelligens, der kan underholde både dig, dit barn og… din hund.

Dogmy kan genkende ansigter. Både på dyr og mennesker. Dyret er stemmestyret og kan leve i cirka 5-6 timer, før den skal lades op. Altså en passende tidsramme, så kæledyret af kød, blod og pels kan aktiveres i de timer, hvor ejerne fx er på arbejde.

Kælerobotten bliver lige nu betatestet og er altså endnu ikke på markedet. Firmaet bag robotdyret, Roobo, forventer at kunne sende de første eksemplarer ud til deres crowdfunding-backers i slutningen af 2016.

Læs også: Gadgets afslører, hvordan vores husdyr egentlig har det

Vores dyr er på lige fod med børnene

Dogmy er en del af en bredere tendens på kæledyrsmarkedet.

Dyreejere verden over vil nemlig gerne forkæle deres kæledyr, ligesom de forkæler deres børn. Faktisk viser en undersøgelse af det amerikanske kæledyrsmarked foretaget af American Pet Product Association (APPA), at 68 procent af kæledyrsejerne mener, at de ofte behandler deres kæledyr på lige fod med andre familiemedlemmer. Og det betyder, at dyrene både får en begravelsesceremoni, kremering og legetøj går de bestemt heller ikke ned på. Heller ikke i Danmark.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at forbruget af foder og tilbehør til kæledyr steg 22 procent fra 2005 til 2012. Kæledyr repræsenterer de nære, trygge og immaterielle værdier, som forbrugere har tendens til at prioritere og dyrke. Og det gælder også når finanskrisen er på sit højeste, viser tallene.

Kigger man isoleret på markedet for dyre-tech, er det bestemt også præget af stigningen indenfor kæledyrs-luksus.

Her ser vi tech-produkter skyde frem, som den automatiske boldkaster iFetch, der har forsøgt at digitalisere apport-legen. Skærmen PetChatz kan opsættes i hjemmet, så du kan videochatte med dit kæledyr, når du ikke er hjemme. En ringetone fortæller dyret, at du ringer, og dyret bliver så lokket hen til enheden med snacks og dufte. Og så kan du desuden fodre dit kæledyr via din smartphone med Petnet.

Læs også: Smarte dimser får deres eget teleselskab

Og med den stadig stigende brug af gadgets til mennesker, hvorfor skulle kæledyret så ikke hoppe med på samme trend?

Leg med dit kæledyr fra kontoret

Selvfølgelig er en masse kæledyrsgadgets af praktisk karakter. Men ud over at videochatte med dyrene for hyggens skyld eller aktivere kæledyret med Dogmy, kan man faktisk også lege med sit kæledyr interaktivt fra kontoret. PetCube lader dig lege med kæledyret lige meget, hvor du er. Du kan tale til dyret, den kan filme dyret, og så kan du aktivere dyret med den indbyggede laser – mens du følger med i, hvordan hunden eller katten fiser rundt efter en ikke-eksisterende genstand – hvilket kan være underholdende for både ejer og dyr.

Synes kæledyrene så, at det interaktive legetøj er ligeså fedt som fysisk kontakt med deres menneske? Det kan man af gode grunde ikke spørge dem om. Men man kan måske forestille sig, at robothunde og kæledyrsgadgets med tiden kommer til at supplere den ægte vare – både for mennesker og dyr.

Du vil måske også synes, disse artikler er relevante for dig

0

Array ( [0] => 395 )

(Foto: NASA - Wikimedia Public Domain)
(Foto: NASA - Wikimedia Public Domain)
(Foto: Dwight Burdette/wikimedia)
(Foto: Dwight Burdette/wikimedia)
(Foto: Kathleen Zarubin - Flickr CC)
(Foto: Kathleen Zarubin - Flickr CC)
(Foto: Steen Brogaard)
(Foto: Steen Brogaard)
(Foto: pallamaio - Flickr CC)
(Foto: pallamaio - Flickr CC)
(Foto: Selficide-Stock - Deviantart.com)
(Foto: Selficide-Stock - Deviantart.com)
(Foto: Greg Lloyd - Wikimedia CC)
(Foto: Greg Lloyd - Wikimedia CC)
(Foto: localmotors.com)
(Foto: localmotors.com)
(Foto: Google Deep Dream)
(Foto: Google Deep Dream)
(Foto: martathegoodone - Flickr CC)
(Foto: martathegoodone - Flickr CC)