Derfor skal du få ti ideer om dagen

(Foto: Columbia SPS - youtube.com)

For James Altucher var det 10 ideer om dagen, der gjorde, at en række dårlige investeringer og personlig fallit blev vendt til nye karrieremuligheder og millioner af dollars

Har du nogensinde fået en god idé? Det har du nok. Men søger du de ideer aktivt, eller opstår de bare ud af det blå?

For James Altucher, business angel, serieiværksætter, skribent og forfatter til en lang række bøger, er ideer bestemt ikke noget, der bare opstår ud af det blå. Hver eneste dag tvinger han sig selv til at få ti ideer, som han noterer ned på en tjenerblok. Og han går ikke i seng, før han har skrevet samtlige ti ned.

Det er ideer til alt muligt. Forretningsideer, podcasts, bøger og til andre mennesker.

“Jeg har brugt idéer til at få jobs, møde mennesker og starte virksomheder. Jeg har brugt det til alle tre ting, og jeg gør det hver dag,” sagde James Altucher under SXSW i Austin, Texas i sidste uge.

“Hvorfor ti ideer om dagen? Vi har allesammen en idémuskel i hovedet. Men man skal træne den. Det svarer til at lægge sig på sofaen og se fire sæsoner af House Of Cards i træk, så kan det godt være svært at gå igen lige bagefter. Sådan er det også med ideer,” siger han.

Mistede 15 millioner

James Altucher har ikke altid været sådan. Man kan faktisk gå så langt som at bruge den gamle traver af et ordsprog “nød lærer nøgen kvinde at spinde” om ham. For det med ideerne. Det var noget han begyndte på, da krisen ramte ham.

Ifølge eget udsagn gik han på få år fra at have cirka 15 millioner dollars stående på sin konto til bare at have 156 dollars.

“En af grundene, til at jeg mistede alle de penge, var, at jeg var en dårlig investor. Jeg ville derfor lære, hvordan man investerer,” siger han.

Han skrev til en lang række mennesker, som han fandt inspirerende. Dem, han så som de 40 bedste investorer i verden. Spurgte, om de ville drikke en kop kaffe med ham. Han var villig til at flyve på tværs af verden for et møde på bare et kvarter. Men han hørte ikke tilbage fra dem.

“De var ligeglade. Det var ikke fordi de var uhøflige. De får den slags mails hver eneste dag. Og hvorfor skulle Warren Buffet sige: ‘Gladys! Stop alt, du har gang i. James Altucher vil flyve til Omaha for at købe en kop kaffe til mig i kaffebiksen nedenunder.’ Det har han jo ingen grund til. Så jeg var nødt til at tage andre metoder i brug,” siger James Altucher.

Sådan vinder du Monopoly

Han begyndte at gøre noget, som siden har gjort ham mangemillionær.

“Der er tre egenskaber, når det handler om penge. Man kan tjene dem, beholde dem og bruge dem. Jeg var god til at bruge penge, men jeg kunne ikke beholde dem. Så jeg købte en stak tjenerblokke. Ikke en masse fancy Moleskine-notesbøger, men almindelige, billige tjenerblokke. Og jeg begyndte at skrive ti ideer ned om dagen,” siger han.

“Den første liste, jeg skrev, var ideer til en bog om, hvordan man bliver god til alle spil i verden. Så jeg skrev ideer ned til ti spil, hvor man med nogle få fif kan vinde hver gang. I Monopoly for eksempel. De mest værdifulde felter er ikke de blå, som er de dyreste, men de orange, som ligger i midten, fordi de ligger tæt på fængslet, og fængslet er det felt, man lander på mest, fordi man kan komme i fængsel på tre forskellige måder,” siger han.

“De første seks ideer er nemme nok, men de sidste fire er der, hvor hjernen virkelig kommer på arbejde.”

Ideer skabte karriereveje

Han skrev ideerne ned til ti forskellige spil. Bogen blev dog aldrig til noget, men sådan kom han i gang med at skrive ideer. Og han har været i gang lige siden. Han begyndte igen at tage kontakt til inspirerende personer.

“Jeg begyndte denne gang at sende dem ti ideer. Til hvordan de kunne lade deres virksomhed vokse. Ti ideer til, hvilke artikler de burde skrive. Den slags. Jeg skrev til cirka 20 mennesker. Jeg bad dem ikke om at svare, mødes med mig eller noget. Jeg sendte bare ti ideer, som de kunne bruge eller lade være. Tre kontaktede mig efterfølgende, og en af dem bad mig om at begynde at skrive for dem, hvilket jeg har gjort siden. Og jeg har siden arbejdet sammen med ham om at sælge en virksomhed og tjent mange penge på den kontakt,” siger han og fortsætter.

“En anden var en succesfuld hedgefund manager, som ville have mig til at hjælpe ham med at administrere hans penge. Så jeg gik fra at have nul indtjening og karrieremuligheder til pludselig at have to jobs. Så jeg valgte at gøre begge dele, og det har jeg gjort lige siden,” siger James Altucher.

Men er alle James’ ideer så fantastiske? Ifølge ham selv er det langt fra. Meget langt fra endda.

“Bruger jeg alle ideer? Absolut ikke, for langt de fleste er dårlige. Rigtig dårlige. Men måske en gang hver anden måned kommer der en idé, som er god, og som jeg kan bruge til noget. Og hvis du øver dig i at få ideer, vil du opdage, at du i løbet af seks måneder pludselig får flere og bedre ideer end andre. Det handler bare om at træne,” siger han.

Du vil måske også synes, disse artikler er relevante for dig

305

305

sour
sour
Featured Video Play Icon
Featured Video Play Icon
Barack_Obama_playing_football_in_secretary's_office_wikimedia
Barack_Obama_playing_football_in_secretary's_office_wikimedia
2968687758_7fdd360881_o-web700px
2968687758_7fdd360881_o-web700px
(Foto: MIKI Yoshihito - Wikimedia CC)
(Foto: MIKI Yoshihito - Wikimedia CC)
(Foto: woodleywonderworks - Flickr CC)
(Foto: woodleywonderworks - Flickr CC)
(Foto: pixabay.com)
(Foto: pixabay.com)
(Foto: giphy.com)
(Foto: giphy.com)
4_1170x780_digital-genoptraening-sparer-web1170px
4_1170x780_digital-genoptraening-sparer-web1170px
(Foto: Open Data Institute Knowledge for Everyone - Flickr CC)
(Foto: Open Data Institute Knowledge for Everyone - Flickr CC)